Mleczko pszczele – Royal Jelly, to wydzielina produkowana przez młode pszczoły miodne, stanowiąca pokarm dla królowych pszczół. Jest uważane za źródło ich długowieczności i od wieków cenione w medycynie tradycyjnej. Pierwsze wzmianki o jego wykorzystaniu sięgają starożytnej Grecji, gdzie uważano je za składnik „ambrozji” dającej nieśmiertelność. Obecnie badane jest pod kątem leczenia chorób serca i wspomagania gojenia. Istnieją dowody, że może łagodzić skutki uboczne niektórych terapii przeciwnowotworowych. Mleczko pszczele jest cenione jako żywność funkcjonalna, która poza wartością odżywczą ma właściwości zdrowotne.
Jak i kiedy stosować Royal Jelly?
Przyjmuj 2 kapsułki dziennie, najlepiej przed śniadaniem, popijając 200 ml wody.
| wielkość porcji: 2 wege kapsułki | W JEDNEJ PORCJI (2 kapsułki) | %RWS |
|---|---|---|
| Royal Jelly (min. 6% 10-HDA) (liofilizowany koncentrat odpowiadający 2100 mg świeżego Royal Jelly) | 700mg | nie wyznaczono |
| %RWS – Referencyjna Wartość Spożycia | ||
| Inne składniki: Stearynian Magnezu, Dwutlenek Krzemu, Dwutlenek Tytanu, Hypromeloza | ||

Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.